Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Αθήνα
 • Sergio has helped me in many occasions organize conferences and seminars in Greece. He is a great consultant who truly cares for his clients. It has always been a pleasure to work with him and I totally appreciate his professionalism. I have never had a client in my seminars who was not happy with Sergio. I strongly recommend Sergio and whoever is concerned should feel free to contact me for more data at [email protected]
  Patrick Valtin
  Owner, M2-TEC USA
 • Ο Σέργιος Μαζαράκης ως business coach πέρα του ότι είναι γνώστης και έχει εμπειρία σε αυτό που κάνει, δραστηριοποιείται σε έναν τομέα που τον αγαπάει με όλη την σημασία της λέξης, η δουλειά του έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και φυσικά παραδίδει πάντα υπηρεσίες με αποτέλεσμα για την επιχείρηση. Εκείνος προσωπικά και η επιχείρηση του γενικότερα είναι δύο οντότητες που με σιγουριά προτείνω και συνιστώ.
  Γιώργος Αλεξίου
  Διαχειριστής, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ
 • Με την συμβουλευτική καθοδήγηση του Σέργιου κατάλαβα ποιες είναι οι σωστές τεχνικές αποτελεσματικής προώθησης μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης στο internet για να αυξήσει το πελατολόγιο και τις πωλήσεις της. Το πρόγραμμα συμβούλευσης του ήταν πολύ ενδιαφέρον, συγκεκριμένο και προσαρμοσμένο στις δικές μου ανάγκες. Μου έδειξε έξυπνους τρόπους και στρατηγικές marketing σε δύσκολες περιόδους κρίσης για να βελτιώσω όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά την προβολή της επιχείρησής μου.
  Ευαγγελία Βενετσίανου
  Ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων Αμφιτρίτη, Belvedere και Palazzo
 • Sergio was hired to provide his expertise, knowledge and support as a business coach. And he possessed all three, with a great emphasis on the supportive part. He can create a strong passion and motive to his students' for their businesses, the exact one he carries for his own, while provides them with the right managerial and marketing tools, in order for them to begin to experience the management of their business with only one side, the positive one. I loved my business before meeting Sergio, now I know how to make my customers feel the same way about it. 
  Elina Zambounis
  Owner at www.sunnyside.gr
Θέλετε να μάθετε τρόπους για να αναπτύξετε την επιχειρηματική σας δράση μέσω του LinkedIn;
Συμπληρώστε σήμερα την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Αποστολή
 •  

Αλήθεια ή Θάρρος; ...και, δικτύωση εντός ή εκτός των πυλών;

Το άρθρο αυτό γράφτηκε από την Έθελ Αγγελάτου. Η Έθελ Αγγελάτου, δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος και Εισηγήτρια LinkedIn, με στόχο το personal & corporate branding των χρηστών της πλατφόρμας. Παράλληλα, απασχολείται ως Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και Εύρεσης Εργασίας, καθώς και ως Υπεύθυνη Σύνταξης εβδομαδιαίων συμβουλευτικών newsletters. Είναι κάτοχος MSc in Human Resources Management του Cardiff, University of Wales, BSc in Business Administration του DEREE - The American College of Greece και πιστοποιημένη Social Media Professional από την Staregister.

Σίγουρα, για να επιζήσει κανείς στον κλάδο της επιχειρηματικότητας και δη των πωλήσεων, χρειάζεται κι απ’ τα δύο. Και θάρρος, και αλήθεια. Μην μπερδεύετε την διπλωματία με το ψεύδος· τα έχουμε πει αυτά. Είναι απόλυτα εφικτό να καλλιεργήσετε τις δυναμικές και τις προσπάθειες της επιχείρησής σας, “παρέα” με τις δύο αυτές αρετές. Στο κάτω-κάτω, στη σημερινή εποχή που όλα εκτίθενται, φιλτράρονται και σχολιάζονται μέσω των social media, δεν υφίσταται πολυτέλεια να μην εφαρμόζονται. Τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, ακολουθώντας μια τέτοια τακτική, θα βγείτε σίγουρα κερδισμένοι. Ακόμα κι όταν:
 • ο ανταγωνισμός γίνεται αθέμιτος
 • το μονοπώλιο “σπάει“ και δεν “παίζετε μπάλα μόνοι σας σε ελεύθερο γήπεδο”, ή
 • οι ανταγωνιστές σας είναι λιγότερο ικανοί, αλλά δεν είναι εύκολο αυτό να φανεί
…οι προσπάθειές σας θα φανούν και θα αποδώσουν. Όλα σε καλό χρόνο ασφαλώς. Οι τακτικές σας θα φέρουν πίσω όσα έχετε επενδύσει, με ειλικρίνεια, σκληρή δουλειά και διαφάνεια. Η χρήση δε του πολύτιμου αυτού εργαλείου που ονομάζεται LinkedIn, είναι απόλυτα συνυφασμένη με αυτές.

Ας συνδέσουμε όμως το θέμα μας και με τη δεύτερη πτυχή του τίτλου του άρθρου. Δικτύωση εντός ή εκτός των πυλών; Τι είναι τελικά ιδανικό για την εποχή που διανύουμε και πώς το LinkedIn μας βοηθάει σε αυτό; To know us better” είναι η απάντηση που ψάχνετε και αναφέρεται πολλάκις και σε σεμινάρια LinkedIn (χαριτολογώντας και μη). Η πλατφόρμα ενδείκνυται για επαγγελματικές γνωριμίες και συνδέσεις, όπως ήδη έχουμε πει. Ειδικά όταν αυτό εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του ρόλου ενός πωλητή ή επιχειρηματία, τα πράγματα εκεί γίνονται πιο εύκολα.

Παλαιότερα, προκειμένου ένα εμπορικό στέλεχος “να σπείρει, να καλλιεργήσει και να θερίσει” την δύναμή του στην αγορά, χρειαζόταν αν μη τι άλλο, να βρίσκεται εκεί έξω, στην αγορά. Με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ήταν απαραίτητο να μαθαίνει νέα αυτής μέσω εξερευνητικών ραντεβού, να αναζητά και να προσεγγίζει δυνητικούς πελάτες και ασφαλώς, να δημιουργεί και να συντηρεί ένα δίκτυο που θα του παρείχε κατά συρροή νέα και γνωριμίες, σε κλαδικά συνέδρια και επαγγελματικές συγκεντρώσεις. Όλα αυτά βέβαια, σε εποχές που αφιερωνόντουσαν εύλογα κεφάλαια για μεταφορικά, στόλο αυτοκινήτων που αντιστοιχούσε σε κάθε πωλητή που σέβεται τον εαυτό του, και ασφαλώς για συμμετοχές σε συνέδρια, το ένα διαδεχόμενο το άλλο.

Οι δυνατότητες που προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα, παρά τον περιορισμό ρευστότητας των εταιρειών, καθώς και τον περιορισμό χρόνου, είναι άπειρες· η λύση είναι μπροστά σας. Βελτιώστε την e-Κάρτα (ηλεκτρονική σας κάρτα) και το URL της (περισσότερες πληροφορίες για το URL, τη χρήση και την παραμετροποίησή του, θα δοθούν στο επόμενο workshop) και μοιράστε τον επαγγελματικό σας χρόνο εντός και εκτός γραφείου. Με μια απλή αναζήτηση στην πλατφόρμα, καταχωρώντας τις κατάλληλες “λέξεις κλειδιά”, μπορείτε πλέον να εντοπίσετε τόσο υφιστάμενο, όσο και νέο πελατολόγιο και να γνωριστείτε με αυτό. Κατόπιν τούτου …οι “λίστες” που επιθυμείτε να συντάξετε, είναι δικές σας! Μπορείτε πλέον να προσεγγίζετε επαγγελματίες (με τον κατάλληλο τρόπο), να τους εντάσσετε στο δίκτυό σας και να λαμβάνετε σημαντικά νέα της αγοράς που θα καθορίζουν επόμενες στρατηγικές κινήσεις, χωρίς να βγαίνετε καν από το γραφείο σας (για αρχή). Κι όσον αφορά στη φυσική σας παρουσία “εκτός πυλών”, μην ξεχνάτε πως είναι εξίσου απαραίτητη. Δεν αναιρεί τη σημασία της, το γεγονός ότι επισπεύσατε τις διαδικασίες γνωριμίας με το δίκτυό σας.

Network & Connect!
 
Θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να βελτιώσετε αποτελεσματικά την παρουσία σας στο LinkedIn; Δηλώστε σήμερα στο workshop: Ένα επίπεδο πάνω.|LinkedIn και μάθετε τον τρόπο.

15 Συμβουλές για την κρίση

15 πολύτιμες συμβουλές από τον διεθνούς φήμης σύμβουλο και εκπαιδευτή κο. Patrick Valtin, που πρέπει να γνωρίζετε εσείς και το προσωπικό σας για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την κρίση.
Λήψη αρχείου
Παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Η Business Coaching Lab δεν κοινοποιεί email διευθύνσεις και προσωπικά δεδομένα σε τρίτους. Διαβάστε τους όρους σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Business Coaching Lab
Λεωφόρος Αμφιθέας 109, Παλαιό Φάληρο, 17563, Αθήνα
Τηλ: (+30) 211 0119586
Κιν: (+30) 6945 381141
Email: [email protected]
Web: www.businesscoachinglab.gr