Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Αθήνα
 • Sergio has helped me in many occasions organize conferences and seminars in Greece. He is a great consultant who truly cares for his clients. It has always been a pleasure to work with him and I totally appreciate his professionalism. I have never had a client in my seminars who was not happy with Sergio. I strongly recommend Sergio and whoever is concerned should feel free to contact me for more data at [email protected]
  Patrick Valtin
  Owner, M2-TEC USA
 • Ο Σέργιος Μαζαράκης ως business coach πέρα του ότι είναι γνώστης και έχει εμπειρία σε αυτό που κάνει, δραστηριοποιείται σε έναν τομέα που τον αγαπάει με όλη την σημασία της λέξης, η δουλειά του έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και φυσικά παραδίδει πάντα υπηρεσίες με αποτέλεσμα για την επιχείρηση. Εκείνος προσωπικά και η επιχείρηση του γενικότερα είναι δύο οντότητες που με σιγουριά προτείνω και συνιστώ.
  Γιώργος Αλεξίου
  Διαχειριστής, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ – Γ. Αλεξίου Μ. ΕΠΕ
 • Με την συμβουλευτική καθοδήγηση του Σέργιου κατάλαβα ποιες είναι οι σωστές τεχνικές αποτελεσματικής προώθησης μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης στο internet για να αυξήσει το πελατολόγιο και τις πωλήσεις της. Το πρόγραμμα συμβούλευσης του ήταν πολύ ενδιαφέρον, συγκεκριμένο και προσαρμοσμένο στις δικές μου ανάγκες. Μου έδειξε έξυπνους τρόπους και στρατηγικές marketing σε δύσκολες περιόδους κρίσης για να βελτιώσω όχι μόνο ποιοτικά αλλά και ποσοτικά την προβολή της επιχείρησής μου.
  Ευαγγελία Βενετσίανου
  Ιδιοκτήτρια ξενοδοχείων Αμφιτρίτη, Belvedere και Palazzo
 • Sergio was hired to provide his expertise, knowledge and support as a business coach. And he possessed all three, with a great emphasis on the supportive part. He can create a strong passion and motive to his students' for their businesses, the exact one he carries for his own, while provides them with the right managerial and marketing tools, in order for them to begin to experience the management of their business with only one side, the positive one. I loved my business before meeting Sergio, now I know how to make my customers feel the same way about it. 
  Elina Zambounis
  Owner at www.sunnyside.gr
Με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητα του προσωπικού σας;
Συμπληρώστε σήμερα την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.
Αποστολή
 •  

6 σημεία για να δημιουργήσετε επιτυχημένες επιχειρήσεις

Από: Σέργιος Μαζαράκης

Μια σημαντική αρμοδιότητα του επιχειρηματία είναι να μπορεί να χτίσει αποτελεσματικά μια ομάδα από ανθρώπους και να τους κατευθύνει προς ένα συγκεκριμένο στόχο. Τα 6 απαραίτητα σημεία για να το πετύχει αυτό είναι τα παρακάτω:
 • Η επιχείρηση να έχει ένα σκοπό ξεκάθαρα διατυπωμένο και με σαφήνεια. Θα πρέπει ο επιχειρηματίας να επαναλαμβάνει και να υπενθυμίζει τον σκοπό συχνά στους υπαλλήλους του και να φροντίζει να τον γνωρίζουν και να τον ακολουθούν όλοι. Θα πρέπει να αποτυπώνεται γραπτώς και σε εμφανές σημείο, όχι μόνο για το κάθε άτομο που εργάζεται εκεί αλλά και για τον οποιοδήποτε επισκέπτη.
   
 • Ενεργή συμμετοχή όλων των ατόμων. Αυτό επιτυγχάνεται δίνοντάς τους το δικαίωμα να εκφέρουν τις απόψεις τους και τις γνώμες τους για θέματα που αφορούν το πόστο τους και την πορεία της εταιρείας.
   
 • Δέσμευση από όλα τα άτομα να ακολουθήσουν τον σκοπό, τις εντολές και την πολιτική της εταιρείας ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους απόψεις και πεποιθήσεις.
   
 • Συντονισμός των ενεργειών του προσωπικού. Σε αυτό συμβάλλει αποτελεσματικά η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου οργανογράμματος με συγκεκριμένη περιγραφή των πόστων του καθενός που εργάζεται μέσα στην επιχείρηση.
   
 • Συχνές συναντήσεις με το προσωπικό της επιχείρησης. Θα πρέπει να προγραμματίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, συγκεντρώσεις όλου του προσωπικού της εταιρείας. Η διαδικασία αυτή ενισχύει το “δέσιμο” μεταξύ τους. Αυξάνει το αίσθημα της ομαδικότητας και αναζωπυρώνει το κοινό όραμα που κάποιες φορές με την καθημερινότητα ξεχνιέται.
   
 • Η επίτευξη συμφωνιών σε όλα τα κλιμάκια μιας επιχείρησης. Η πρωταρχική αιτία που οδηγεί την επιχείρηση στην συρρίκνωση είναι η ύπαρξη διαφωνιών που επικρατούν ανάμεσα στα διοικητικά στελέχη της. Σε όποιο επιχειρησιακό επίπεδο υπάρχουν διαφωνίες, η επιχείρηση οδηγείται σε αποδιοργάνωση και αποπροσανατολισμό. Κυριαρχούν διαμάχες, προστριβές και έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των μελών της. Δεν υπάρχει συντονισμένη πορεία. Όποιο πρόγραμμα προωθείται από τα υψηλότερα κλιμάκια της επιχείρησης συναντά ανυπέρβλητα εμπόδια, συχνά μη φανερά στην ομαλή εφαρμογή του στα χαμηλότερα. Αυτό εκδηλώνεται είτε με μη συμμόρφωση είτε με ψευδείς αναφορές προς τους προϊσταμένους.
Σε κάθε περίπτωση όταν διαπιστώνετε ότι υπάρχουν διαφωνίες στην επιχείρησή σας θα πρέπει να τις αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά δίχως καθυστέρηση. Μην αναβάλλετε να τις χειριστείτε. Μια διαφωνία σημαίνει ότι κάτι άλλο είχε ειπωθεί και συμφωνηθεί το οποίο στη συνέχεια παραβιάστηκε και πρέπει να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Διαφορετικά οτιδήποτε προσπαθείτε να εφαρμόσετε θα έχει την βάση του σε προηγούμενες διαφωνίες. Η επίλυση αυτής της κατάστασης έγκειται στο να βρείτε ποιές συγκεκριμένες παρελθοντικές συμφωνίες παραβιάστηκαν και πότε ακριβώς συνέβει αυτό.
 
Μόνο υπό καθεστώς συμφωνίας μεταξύ των μελών είτε μιας οικογένειας είτε μιας ομάδας, μπορεί να επιτευχθεί ευθυγράμμιση των ενεργειών για την εύρυθμη λειτουργία τους. Οι συμφωνίες πετυχαίνουν μελλοντικές δράσεις από όλα τα μέλη της ομάδας, επιτρέπουν την ολοκλήρωση πολύπλοκων διαδικασιών αποφάσεων και προγραμματισμού και αυξάνουν το αίσθημα της εμπιστοσύνης ανάμεσα στα μέλη της.
 
Έτσι καταφέρνετε να πετύχετε υψηλότερη παραγωγικότητα από την ομαδική εργασία. Η ισορροπία και η αρμονία σε μια επιχείρηση είναι πραγματικά ανάλογη με το ποσοστό συμφωνιών που υπάρχουν στους κόλπους της καθώς και της αμοιβαίας δέσμευσης από πλευράς του επιχειρηματία αλλά και του προσωπικού του προς την κοινή τους πορεία στην επιχείρηση.

Πόσο καλά έχετε οργανώσει την επιχείρησή σας; Κάντε το τεστ αξιολόγησης της επιχείρησής σας εδώ.

15 Συμβουλές για την κρίση

15 πολύτιμες συμβουλές από τον διεθνούς φήμης σύμβουλο και εκπαιδευτή κο. Patrick Valtin, που πρέπει να γνωρίζετε εσείς και το προσωπικό σας για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την κρίση.
Λήψη αρχείου
Παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Η Business Coaching Lab δεν κοινοποιεί email διευθύνσεις και προσωπικά δεδομένα σε τρίτους. Διαβάστε τους όρους σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Business Coaching Lab
Λεωφόρος Αμφιθέας 109, Παλαιό Φάληρο, 17563, Αθήνα
Τηλ: (+30) 211 0119586
Κιν: (+30) 6945 381141
Email: [email protected]
Web: www.businesscoachinglab.gr